Få mere ud af Googles søgeresultater

Jeg vil med dette lille indlæg give et par fif til, hvorledes du kan blive klogere på din egen hjemmeside ved at anvende et par kommandoer i Google’s søgefelt.

Du har givetvis søgt efter dit hjemmesidenavn på Google blot ved at skrive www.hjemmeside.dk. Dette returnerer naturligvis en masse resultater med din hjemmeside, men også en række resultater, hvor din hjemmeside omtales, diverse linkkataloger og lignende.

Hvis du godt kunne tænke dig at se lige præcis de sider, som Google har liggende med dit domæne, kan du i stedet bruger kommandoen site:www.hjemmeside.dk når du søger på Google. Med denne kommando beder du om, at der kun skal vises resultater lige nøjagtig vedr. dit domæne. Nu er alle resultaterne med linkkataloger mv. luset ud af din søgning. På denne måde kan du tjekke, om Google har indekseret de sider, som du mener burde ligge der og meget andet.

Du kan også få en del at vide omkring de indgående links til din hjemmeside ved at bruge parametret link: på Google. Ved at skrive link:www.hjemmeside.dk får du vist de vigtigste indgående links til din hjemmeside, som Google har liggende i sit index. Dog får du langt fra vist alle links! Grunden til at indgående links er vigtige er, at disse er et af de mest betydelige parametre for din hjemmesides placering på Google. Det er derfor en god ide at tjekke disse igennem i ny og næ.

Forfatter: jakob

Jeg er direktør for virksomheden Webitall ApS - en web-virksomhed beliggende i Esbjerg. Vi har kompetencer indenfor webudvikling, hjemmesideopbygning, ecommerce, SEO og online marketing. Jeg skriver om forskellige emner indenfor hjemmeside- og SEO-verdenen, og er også bidt af den politiske bille.

2 meninger om “Få mere ud af Googles søgeresultater”

 1. Googles link: kommando har ikke virket i flere år. Den bliver ikke opdateret. Der er Yahoo’s linkdomain: kommando bedre, men som du også skriver det, så er det langt fra alle links, der bliver vist.

  1. Hejsa William
   Tak for din kommentar! 🙂

   Selve link-kommandoen kører faktisk som Google har tænkt sig. De fortæller selv, at man kun får en del af de kendte links til sin hjemmeside vist med link:-kommandoen. Hvis man er interesseret i en uddybende rapport (som heller ikke nødvendigvis har alle links!), så anbefaler Google, at man tilmelder sit website Webmaster Tools. Her får man mange flere link-data.

   Læs Googles egen FAQ om emnet her

Lukket for kommentarer.