Bliv Joomla! tester

Som I sikkert er bekendt med, så er Joomla! et Open Source projekt, hvilket vil sige at der er en hel masse mennesker over hele verden, som bidrager aktivt til projektet. Mange skriver ny eller opdaterer eksisterende kode, men fælles for begge er, at det skal testes inden det bliver en del af kernen i Joomla!

Det er her du kommer ind i billedet. Du kan også være med til at teste helt nye eller opdaterede funktioner. Dette har en lille gruppe dedikerede Joomla! bidragsydere gjort til en leg!

Det første du skal bruge er en ren installation af Joomla! og com_patchtester (kan downloades her: https://github.com/joomla-extensions/patchtester/releases). Denne komponent installeres på samme vis som du kender det fra alle andre extensions. Opret derefter en bruger på Github.

Efter installationen af denne komponent tilgås den via Komponenter > Joomla! Patch Tester. Det ser således ud:

Skærmbillede 2014-07-09 kl. 21.40.23

Ovenstående billede viser et udtræk af alle de Pull Requests (PR), som der findes på Joomlas Github repository (https://github.com/joomla/joomla-cms/pulls). Hvis du ikke ved hvad Github er, så er det kort fortalt et kollektivt kode-revisions website, hvor man i fællesskab kan samarbejde om forskellige kodeprojekter.

Det handler nu om at finde de Pull Requests, som du ønsker at teste. Her er det vigtigt at pointere at man ikke nødvendigvis skal være hardcore programmør el.lign. for at kaste sig ud i dette. Men find noget på et passende niveau!

Lad os tage et eksempel:
Jeg har besluttet mig for at teste PR #3813 – New ajax loader icon for Extension Manager, som tilføjer et nyt ajax loader ikon til Joomlas backend. Næste step er at finde den pågældende PR i Patchtester og klikke på knappen Apply patch:

Skærmbillede 2014-07-09 kl. 21.57.44

Inden jeg tilføjer patchen, så har jeg selvfølgelig tjekket hvad den egentlig gør. I dette tilfælde udskiftes det eksisterende ajax loader ikon:

Skærmbillede 2014-07-09 kl. 21.59.58

Efter at jeg har tilføjet patchen, så skal den selvfølgelig testes. I dette tilfælde er det muligt at se ajax ikonet i Udvidelser > Installer fra web.

Resultatet ses her:

Skærmbillede 2014-07-09 kl. 22.03.03

Alt er altså i den skønneste orden!

Det sidste skridt i processen er at dele sit testresultat. Det gøres ved at skrive resultatet i en kommentar direkte på Pull Requesten på Github og på JoomlaCode.

I dette tilfælde vil det betyde at jeg skulle skrive mit resultat på https://github.com/joomla/joomla-cms/pull/3813 og http://joomlacode.org/gf/project/joomla/tracker/?action=TrackerItemEdit&tracker_item_id=33892 – På JoomlaCode er det vigtigt at skrive @test i sin kommentar, da man på den måde bliver talt med i statistikken over testere. Det gør at man blandt andet kan blive nævnt som deltager i Joomla! Bug Squard på kommende udgivelser af Joomla!:

Skærmbillede 2014-07-09 kl. 22.08.35

Held og lykke med dine kommende tests!

Du kan læse mere her: http://docs.joomla.org/Component_Patchtester_for_Testers og for dem der lidt mere visuelt orienteret, så kan processen ses i en video her:

Forfatter: Peter Lose

Arbejder som online markedsføringskonsulent for Webitall ApS. Skriver hovedsageligt om Google AdWords, Google Analytics og Facebook